Passer au contenu

Panier

Votre panier est vide

SUSTAINABLE

SMASHED LEMON

Eerlijk is eerlijk, de productie van kleding heeft soms een flinke impact op onze geliefde planeet. Bij Smashed Lemon doen we er alles aan om die impact zoveel mogelijk te beperken.
SMASHED LEMON X DHL Go Green

Bij Smashed Lemon geloven we dat mode niet alleen stijlvol en trendy moet zijn, maar ook duurzaam en verantwoord. We begrijpen dat de mode-industrie aanzienlijke milieu-uitdagingen met zich meebrengt, met name op het gebied van transport en logistiek.

Het DHL Go Green programma is een baanbrekend initiatief dat gericht is op het verminderen van de ecologische voetafdruk van de logistieke industrie. Dit omvat onder andere het gebruik van schonere transportmiddelen, het optimaliseren van routes en het verminderen van verpakkingsafval. Door de krachten te bundelen met DHL Go Green, hebben we de mogelijkheid om onze passie voor mode te combineren met een diepgaand engagement voor een duurzame planeet.

Als onderdeel van dit programma streven wij ernaar om onze zendingen zo milieu- vriendelijk mogelijk te maken, van het productieproces tot aan jouw voordeur. Dit betekent dat onze prachtige kledingstukken niet alleen een beroep doen op jouw gevoel voor stijl, maar ook bijdragen aan het verminderen van de impact op het milieu.

SUSTAINABLE PACKAGING

In ons streven naar duurzaamheid hebben we ervoor gekozen om te werken met recyclebare kartonnen dozen voor het verpakken van onze kledingstukken. Deze keuze is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jou als onze gewaardeerde klant. Samen verminderen we de hoeveelheid plastic afval en vermijden we onnodig gebruik van materialen die schadelijk zijn voor de natuur.

Onze recyclebare kartonnen dozen worden zorgvuldig geselecteerd en vervaardigd met oog voor kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Ze bieden een veilige en beschermende verpakking voor onze prachtige kledingstukken, zodat deze in perfecte staat bij jou aankomen. Het gebruik van recyclebaar karton is een stap in de goede richting om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een circulaire economie.

Maar dat is nog niet alles. Wij geloven in voortdurende verbetering en innovatie. Daarom blijven we onderzoeken hoe we onze verpakkingen nog duurzamer kunnen maken. We kijken naar mogelijkheden om biologisch afbreekbare materialen te gebruiken en streven ernaar om onze impact op het milieu voortdurend te vermin- deren.

DUURZAME MATERIALEN

Een van de manieren waarop we onze planeet beschermen, is door gebruik te maken van Eco Vero. Eco Vero is een duurzaam materiaal dat wordt vervaardigd uit houtpulp van gecertificeerde bossen. Tijdens het productieproces van Eco Vero worden oplosmiddelen en chemicaliën gerecycled, waardoor er minder afval en waterverbruik is. En het allerbeste is dat EcoVero-stoffen biologisch afbreekbaar zijn, dus als je ze niet meer gebruikt, worden ze op natuurlijke wijze afgebroken zonder de aarde te schaden. Hierdoor kunnen we genieten van prachtige, kleurrijke kleding, terwijl we onze ecologische voetafdruk tot een minimum beperken.

En dat is nog niet alles! We omarmen ook andere natuurlijke stoffen, zoals katoen, Viscose, Rayon en Bamboe en Organic Cotton. Niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je huid. Want we willen niet alleen duurzaam, maar ook comfortabel zijn in onze outfits.

Naast onze natuurlijke stoffen focussen we ons ook op gerecycled polyester. Dit is een duurzaam materiaal dat gemaakt wordt van oude plastic flessen en ander afval. Zo hoeven we minder nieuwe grondstoffen te gebruiken en verminderen we de hoeveel- heid plastic afval. Gerecycled polyester verbruikt 50% minder energie en vermindert de CO2-uitstoot met 30% in vergelijking met nieuw polyester. Bovendien blijft kleding van gerecycled polyester er langer mooi uitzien, het is een win-win situatie voor de planeet en voor ons!

DUURZAAM & DIERVRIENDELIJK

We streven ernaar om onze collecties op een duurzame en verantwoorde manier te produceren. Daarom werken we hard om materialen te vinden die beter zijn voor de planeet en onze geliefde dieren, zoals lyocell (ook wel Tencel genoemd), ecovero of biologisch katoen. Daarnaast willen we vaker gebruik gaan maken van gerecyclede grondstoffen, bijvoorbeeld gerecycled polyester.

Maar onze inzet gaat verder dan alleen de materialen. We hebben ons ook toegewijd aan een ethische benadering van de mode door het vermijden van materialen zoals bont, angora-wol en leer, die afkomstig zijn van dieren die vaak lijden onder slechte omstandigheden. In plaats daarvan verkennen we innovatieve alternatieven, zoals plantaardig leer en synthetische vezels, om stijlvolle en hoogwaardige kleding te creëren zonder enig dierenleed. Verschillende keurmerken bieden inzicht in de duurzame productie van onze materialen, zoals GOTS, GRS, FSC en Oeko-tex Standard 100.